28 januari 2022

Waarom zou je een Power BI training volgen?

2 min read

Power BI is een programma van Microsoft waarmee data in een pagina weergegeven kan worden in verschillende diagrammen en grafieken, waardoor veel informatie samengevat kan worden in beperkte, overzichtelijke ruimte. Het vergt natuurlijk enige uitleg en handigheid om met een programma te gaan werken, aangezien dit helpt om efficiënt en doelgericht met het programma om te gaan. Leer Power BI biedt daarom trainingen om goed om te kunnen gaan met het programma voor zowel beginners als voor gevorderde gebruikers van het programma. Met een Power BI training kunt u de kneepjes van het programma leren, waardoor u efficiënt met het programma om kan leren gaan.

Data

Het is handig om data op een visuele manier weer te geven ten opzichte van geschreven. Dit biedt vaak een overzichtelijker beeld van de gegevens en maakt het makkelijker te begrijpen en vergelijken. Dat is waarom veel bedrijven steeds meer overschakelen naar programma’s waarmee ze hun data gemakkelijk grafisch kunnen weergeven. De weergegeven data kan uit allerlei soorten informatie bestaan. Zo zou het interne data kunnen zijn met gegevens over het bedrijf zelf en de interne zaken, zoals bijvoorbeeld welke werknemer de meeste nieuwe klanten heeft geworden. Het zou ook externe data kunnen bevatten die het bedrijf gebruikt, zoals bijvoorbeeld de prijs van brandstof, wat van grote waarde kan zijn voor bepaalde bedrijven.

Efficiëntie

Efficiëntie is in veel bedrijven van groot belang. Het betekent namelijk dat er minder tijd aan onnodige zaken besteed hoeft te worden, waardoor er niet onnodig geld uitgegeven wordt. Meer efficiëntie kan bijvoorbeeld bereikt worden door gebruik te maken van programma’s waardoor bepaalde dingen niet met de hand gedaan hoeven te worden. Een voorbeeld hiervan kan zijn het maken van presentaties. Dit gaat veel gemakkelijker, sneller en wordt veel mooier wanneer er gebruik wordt gemaakt van een programma dat speciale functies heeft om bijvoorbeeld nette presentaties te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *