28 januari 2022

Een videowall inzetten als marketinginstrument voor jouw bedrijf

2 min read

Reclame is enorm belangrijk. Eenieder is zich daarvan bewust. Men denkt echter vaak dat het bij reclames slechts gaat om tv-reclames. Integendeel, reclames op straat en zelfs reclames in de winkel zelf zijn uitermate belangrijk voor bedrijven. Flyeren is bijvoorbeeld een vorm van reclame. Het is wel een ouderwetse vorm van reclame en zal tegenwoordig minder snel de aandacht trekken van voorbijgangers. Advertenties plaatsen op sociale media kunnen zeker effectief zijn. Maar ondernemingen dienen ook rekening te houden met het feit dat niet hun gehele doelgroep middels sociale media te bereiken is. Hetzelfde geldt voor advertenties in de krant of in tijdschriften. Een billboard biedt de oplossing daarvoor. Al sinds de 19e eeuw wordt volop gebruik gemaakt van dergelijke grote reclameborden langs wegen, op hoge gebouwen en op straten. Tegenwoordig bestaat er een vernieuwde versie: de videowall. Een videowall in de etalage van een winkel zal vast en zeker de aandacht trekken van iedere voorbijganger.

Promotie is het sleutelwoord

Er is een groot aantal bedrijven in de samenleving. Bedrijven schoten de afgelopen jaren uit de grond. De mensen gaan massaal uit loondienst om vervolgens eigen baas te worden van een zelf opgezette onderneming. Door de heersende pandemie en de daarmee gepaarde maatregelen heeft de economie een enorme terugval gemaakt. Nu is het belangrijker dan ooit geworden voor bedrijven om een goede marketingstrategie te hanteren. Een videowall van bijvoorbeeld ZetaDisplay kan daar goed bij helpen. Een videowall straalt professionaliteit en klasse uit aan de klanten. Naast de mooie uitstraling is het ook uitermate handig voor informatieve doeleinden. De klanten worden immers op een moderne en subtiele manier geïnformeerd. Daarnaast kunnen bedrijven hun klanten allerlei services aanbieden middels de videowall. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelf bestellen.

Videowall als platform

Kantoren met personeel kunnen ook prima gebruik maken van een videowall. Ook dit zal gunstig effect hebben op de werknemers en op de zakenpartners die zich in het gebouw bevinden. Om de aandacht te trekken van eenieder is het belangrijk om de juiste boodschappen te projecteren op het juiste scherm. Bedrijven hebben immers vaak meerdere videowalls in hun winkel staan. De videowall in de etalage moet een andere boodschap verkondigen aan voorbijgangers dan de videowall in de winkel die op z’n beurt de aanwezige klanten moet informeren of adviseren. Daar zorgt digital signage software voor. Kortom: reclame is de clue voor een goede marketingstrategie en een videowall is daar een modern instrument voor. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *